TO ΙΣΑΡΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ:

Η πρωτόγνωρη για όλο τον πλανήτη κατάσταση που έφερε η πανδημία του COVID-19, η επίδραση στην καθημερινότητα μας αλλά και οι αλλαγές που εγκατέστησε στις ανθρώπινες σχέσεις, αναμφίβολα επηρέασε τους τελευταίους δύο μήνες και το χωριό μας.

Αξίζει να σημειωθεί, η ωριμότητα που επέδειξαν οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και όλοι οι Ισαραίοι, οι οποίοι συμμορφώθηκαν και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες, που αφορούσαν την προστασία όλων. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πρόεδρο του χωριού μας, Νίκο Κερασιώτη, ο οποίος με υψηλό αίσθημα ευθύνης, από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, μερίμνησε για την τροφοδοσία των περισσοτέρων κατοίκων του χωριού, αλλά ήταν και ο άγρυπνος φρουρός του χωριού μας, επιβλέποντας τυχόν παρεκκλίσεις από τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Να επισημάνουμε ότι, εβδομαδιαίως υπήρχε και υπάρχει κάλυψη από τον Αγροτικό γιατρό, αλλά και από το πρόγραμμα του Δήμου ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, οι οποίοι πραγματικά ενδυνάμωσαν το αίσθημα ασφαλείας που απαιτείται σε ανάλογες καταστάσεις.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και στον Δήμο Μεγαλόπολης, τα συνεργεία του οποίου, μερίμνησαν έγκαιρα για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων του χωριού μας.

Μία σπουδαία παρακαταθήκη θα μείνει από αυτή την περιπέτεια. Το υψηλό αίσθημα αλληλοβοήθειας, που αναπτύχθηκε μεταξύ των ντόπιων αλλά και των Ισαραίων που επέλεξαν να περάσουν αυτές τις δύσκολες ημέρες στο χωριό μας, είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το δικό του στίγμα για το μέλλον του χωριού μας!

Το Πάσχα που πέρασε σίγουρα θα το θυμόμαστε όλοι! Στο άδειο από κόσμο χωριό μας, ο ιερέας μας π. Κωνσταντίνος, οι ψάλτες μας Γιώτα Πολυχρονοπούλου και Γιάννης Ντόρτας, αλλά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, φρόντισαν με περισσή αγάπη, να λειτουργηθεί ο Άγιος Νικόλαος αλλά και να μας μεταφέρουν νοερά το νόημα της Ανάστασης του Κυρίου!

(Για να έχετε μια φωτογραφική απεικόνιση της περιόδου της καραντίνας στο χωριό πατήστε ΕΔΩ).

Επίσης, οφείλουμε να συγχαρούμε και τους νέους Ισαραίους που φρόντισαν τα εξωκλήσια του χωριού μας!

Τέλος, να ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογός μας βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τους περισσότερους μόνιμους κατοίκους αλλά και με τον Πρόεδρο του χωριού, για τυχόν αρωγή σε όποιο πρόβλημα παρουσιαζόταν.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

Μετά τις 18 Μαΐου και με την άρση του μέτρου μετακίνησης εκτός νομού, αναμένεται να υπάρξει μεγάλη μετακίνηση προς το χωριό μας. Συστήνουμε αυστηρά την τήρηση των γνωστών μέτρων προστασίας, καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού μας ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του γενικού πληθυσμού και όλοι, υπεύθυνα, οφείλουμε να τους προστατεύσουμε!   

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ:

Οι Πρόεδροι και οι κάτοικοι των χωριών Λυκόσουρας, Λυκαίου, Ίσαρη και Βάστα, προέβησαν σε γραπτό διάβημα προς τον Δήμο Μεγαλόπολης, διαμαρτυρόμενοι για την μονομερή απόφαση του Διευθυντή του Λ.Κ. Μεγαλόπολης, να αποκλείσει την οδική διέλευση μέσω του ορυχείου προς τα χωριά μας.

94724716 2873125766068071 7802294429510795264 o

Αναμένουμε όλοι τις αποφάσεις του Δήμου.
Σαφώς, είναι άδικη, ιδιαίτερα για τους μόνιμους κατοίκους, η επιβάρυνση σε όλους τους τομείς, 15 επιπλέον χιλιομέτρων!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

Σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις αναγγελίες του Κράτους και με βάση την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες που αφορούν πανηγύρια και ανάλογες εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι. Έτσι και στο χωριό μας, ο Σύλλογός μας δεν θα διοργανώσει καμία εκδήλωση αυτό το καλοκαίρι. Επίσης αναβάλλεται για φέτος και η ετήσια γιορτή του Συλλόγου στον Άγιο Νικόλαο. Οι δράσεις του Συλλόγου θα περιοριστούν σε επίπεδο αναδιοργάνωσης (ανακαίνιση Λαογραφικού Μουσείου, καθαρισμός Δημοτικού Σχολείου, κ.α.), για τις οποίες θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Επίσης, σχετικά με την αναβληθείσα Γενική Συνέλευση του Μαρτίου 2020, θα ανακοινωθεί στο επόμενο φύλλο των Ν.τ.Μ., η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Για την πρόσβαση και την λειτουργία του γραφείου μας στην Ερμού και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα προηγείται πάντα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, Αλέκο Γρηγορίου (6932931416).

Για την καταβολή των συνδρομών στον Σύλλογό μας, ο λογαριασμός είναι ο ακόλουθος:     GR53 0140 1190 1190 0232 0004 451 ALPHA BANK.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ ΑΠ' ΤΟ ΙΣΑΡΗ!

IMG fbc5a755920433df8a7f43b15d40b628 V   IMG 025560d943836b959bccd63774fdeb7f V

ΠΕΝΘΗ:

Στις 23 Απριλίου 2020, απεβίωσε η Παναγιώτα Ζέρβα, το γένος Αθανασίου Τόγκα, σε ηλικία 93 ετών. Η κηδεία της έγινε στο Κοιμητήριο του χωριού μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.