ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΙΣΑΡΗ - 17 ΜΑΙΟΥ 2020

AG.NIKOLAOS 20200517

Σε καλοκαιρινό σκηνικό, έλαβε χώρα φέτος ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου, στην ομώνυμη κοιλάδα, στο χωριό μας. Με τους λιγοστούς παρευρισκόμενους να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, λειτουργήθηκε και φέτος το ιστορικό εξωκλήσι μας. Της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο π. Κωνσταντίνος. Τον συνόδεψαν στο ψαλτήρι οι Κώστας Ασημακόπουλος και Σπύρος Φίλιππας. Τους χειροποίητους άρτους προσέφερε η Βασιλική Μαντέλου. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του χωριού μας μερίμνησε, όπως πάντα, για τον καθαρισμό και καλλωπισμό του εξωκλησιού, αλλά για τον περίτεχνο στολισμό της εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Ο Σύλλογος Ισαραίων εύχεται σε όλους τους Ισαραίους μόνο υγεία!

 Και του χρόνου, με την φώτιση του Προστάτη μας Αγίου Νικολάου, να γιορτάσουμε όλοι μαζί, την ημέρα αυτή!

ΝΕΑ:

  • Η επάνοδος στην κανονικότητα είναι πλέον γεγονός και για το χωριό μας, όπου οι ρυθμοί επανέρχονται και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, όπως αυτά έχουν δημιουργηθεί. Ήδη από τις 18 Μαΐου και μετά, παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα συμπατριωτών μας προς το χωριό και φυσικά  υπενθυμίζουμε σε όλους τα γνωστά μέτρα προστασίας, με γνώμονα τους ντόπιους κατοίκους του χωριού μας, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του γενικού πληθυσμού!

Ας αποδείξουμε όλοι έμπρακτα και με υπευθυνότητα την αγάπη μας για τον τόπο μας!

  • Επίσης, θα τονίσουμε για ακόμα μία χρονιά ότι όλοι οι συμπατριώτες μας πρέπει να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και την αποψίλωση από ξερά χόρτα των κήπων τους, για την προστασία όλων μας από ενδεχόμενη πυρκαγιά. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται φαινόμενα αδικαιολόγητης αδιαφορίας στο ιδιαίτερο αυτό θέμα και φυσικά αδικούνται συμπατριώτες μας που πραγματικά ενδιαφέρονται και μεριμνούν, αλλά πάνω από όλα αδικείται το ίδιο το χωριό μας που τόσο πολύ χρήζει και αξίζει την προσοχή όλων μας. Άλλωστε οι θλιβερές μνήμες παραμένουν σε όλους ανεξίτηλες!

oikopeda katharismos

Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης, στα τέλη Μαΐου, προχώρησε στον καθαρισμό και αποψίλωση όλων των δρόμων εντός του χωριού.

  • Συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες της ευρύτερης περιοχής μας για το κλείσιμο του δρόμου εντός του ορυχείου προς το χωριό μας. Η παροιμιώδης ανάλγητη στάση των διοικούντων του Λ.Κ. Μεγαλόπολης, με υποδείξεις και μέτρα υπέρμετρου λαϊκισμού, όπως μπάρες και σημάνσεις «ΑΛΤ ΤΙΣ ΕΙ», έχουν οδηγήσει σε απόγνωση όλους τους κατοίκους της περιοχής μας. Ελπίζουμε να δοθεί τέλος σε αυτήν την σαφώς άδικη απόφαση του Λ.Κ. Μεγαλόπολης και να επικρατήσει η λογική αλλά και να τηρηθούν στο ακέραιο οι αποφάσεις της ΔΕΗ από το 1994, για ελεύθερη πρόσβαση στα χωριά μας, μέσω του ορυχείου!

dei dromos oryxeio

  • Κατόπιν ενημέρωσης από την Περιφέρεια Αττικής, από την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, επαναλειτουργούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι χωρίς ωστόσο να μπορούν να οργανώσουν κάποια εκδήλωση. Ως εκ τούτου, η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.
  • Υλοποιείται μέσα στον επόμενο μήνα ένα ακόμα πολυαναμένομενο πλάνο του Συλλόγου μας. Αυτό της ριζικής και πλήρους ανακαίνισης του Λαογραφικού Μουσείου του χωριού μας.

MOYSEIO

     Ομάδα ερευνητών Λαογραφίας και συντηρητών έργων τέχνης, μαζί με τον Σύλλογό μας , θα αναλάβουν αυτό το δημιουργικό για το χωριό               μας εγχείρημα!

MOYSEIO1

ΔΩΡΕΕΣ:

Για τις ανάγκες του Συλλόγου μας, ο Μεγάλος Ευεργέτης του Συλλόγου και του χωριού μας, Αριστείδης Αθ. Ρούπας, προσέφερε το ποσό των 1000 Ευρώ.

Επίσης, ο Βασίλης και η Φωτεινή Τόγκα, προσέφεραν το ποσό των 50 Ευρώ, στη μνήμη της Παναγιώτας Ζέρβα, το γένος Αθανασίου Τόγκα.

Τους ευχαριστούμε!

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.