«ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΟ ΙΣΑΡΕΙΚΟ ΣΠΙΤΙ»

Σύντομο ιστορικό:  Ο Ξενώνας μας, κτίστηκε το έτος 1977, με δαπάνες του Συλλόγου Ισαραίων « Ο Άγιος Νικόλαος», σε οικόπεδο το οποίο παραχωρήθηκε ως δωρεά από τους κληρονόμους του Ανδρέα Στριγγλή. Αρχιτέκτονας του έργου ήταν ο Ισαραίος Απόστολος Δημ. Παρπαίρης.   Το Δ.Σ. του Συλλόγου τότε αποτελούνταν από τους : Στεφ. Ιωαν. Κότσιρα(Πρόεδρος) και Γεώργιο Ασ. Σιώρη, Παναγιώτη Φώτ.  Τόγκα, Νίκο Χρ. Σιώρη, Απόστολο Γ. Σωτηρόπουλο, Κων/νο  Ιωαν.   Μασούρα, Νίκο Σωτ. Τίγκα, Ιωάννη Λουκά Κότσιρα και Αθανάσιο Νικ. Βουζίκα (Μέλη).

Οι βασικές σκέψεις για την ανέγερση του Ξενώνα ήταν η προσπάθεια αναβίωσης και εκμετάλλευσης  του παλαιού αρχοντικού, η έξαρση της θέας προς το μοναδικό τοπίο που έδινε η θέση και η κλίση του οικοπέδου, η διατήρηση των παραδοσιακών πόρων του χωριού σε υλικά και τεχνοτροπία, η ορθολογική και παραγωγική χρησιμοποίηση των προσφερομένων οικονομικών πόρων από μέλη του Συλλόγου μας, καθώς και των διαφόρων τεχνιτών του χωριού και τέλος η αξιοποίηση του μοναδικού ξέφωτου στο κέντρο του χωριού.

Ο Ξενώνας περιλαμβάνει συνολικά 11 υπνοδωμάτια των 2 και 3 κλινών με μπάνιο. Επίσης εστιατόριο, καθιστικό, κουζίνα, μπαρ, μεγάλη βεράντα με θέα τον Μεσσηνιακό κάμπο, τον Ταΰγετο  και τη Μεγαλόπολη, υποδοχή και βοηθητικούς χώρους.
Για τη κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα μαζί με ανεπίχριστο λιθοδομή. Η επένδυση των δαπέδων έχει γίνει με σχιστόπλακες.
Η κατασκευαστική ομάδα αποτελούνταν από τους: Αρχιτέκτονες: – Α. Παρπαίρης, Ε. Κατσίκης, Α. Χαντουμάκος. Πολιτικοί Μηχανικοί: Θ. Γώγος και Γ.Χόνδρος.  Τοπογράφος Μηχανικός:  Γ. Κότσιρας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους Μεγάλους Ευεργέτες, στους Ευεργέτες και στους Δωρητές που προσέφεραν τα μέγιστα για την υλοποίηση και κατασκευή του Ξενώνα. Ο Σύλλογος τιμώντας τους έχει αναρτήσει μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματά τους, σε εμφανή σημείο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους ευχαριστήσει αλλά και να τους τιμήσει.

Σήμερα ο Ξενώνας, λειτουργεί, ανακαινισμένος, προσαρμοσμένος στα σύγχρονα ξενοδοχειακά πρότυπα, προσφέροντας υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Ο Ξενώνας σας περιμένει να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της Αρκαδικής και Ισαραίικης φιλοξενίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27910 81203
Υπεύθυνος: κύριος Παντελής Δαμιανάκης.

View the embedded image gallery online at:
http://isari.gr/index.php/el/to-isari/diamoni#sigProId7fde286199

 

Guesthouse Jean Xceron

Καλώς ήλθατε....
Ένας πολύ όμορφος και προσεγμένος χώρος σε ένα πέτρινο χωριό στο 850 μέτρα υψόμετρο!Το ξύπνημα εδώ είναι εντυπωσιακό,Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο καθώς κάποιες φορές τα σύννεφα είναι πιο χαμηλά απο το χωριό. Η θέα πανέμορφη.Τα δωμάτια καθαρά και ζεστά. Ο ξενώνας μας πήρε το ονομα JEAN XCERON απο τον πρωτοπόρο ζωγράφο της αφηρημένης ζωγραφικής ο οποίος γεννήθηκε εδω και μεγαλούργησε στη Γαλλία και στις ΗΠΑ!! Τα δωμάτια είναι φτιαγμένα με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση ενω προσφέρουν ανέσεις που ο επισκέπτης θα χρειαστεί. Σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε την διαμονή σας χωρίς να σας λείψει τίποτα!!
Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις στην Κα ΈΦΗ 6977 25 69 74

View the embedded image gallery online at:
http://isari.gr/index.php/el/to-isari/diamoni#sigProIdccd10daf80