Τα χρόνια της επανάστασης του 1821, το Ίσαρη άνηκε στην «Διοίκηση Γορτυνίας» και έως το 1833 στην επαρχία Φαναρίου (Ανδρίτσαινας).
Με Προεδρικό Διάταγμα στις 21 Σεπτεμβρίου 1834 συστάθηκε ο Δήμος Λυκόσουρας, με πρωτεύουσα το Ίσαρη, με κριτήρια τη θέση του, την έκτασή του αλλά κυρίως τον πληθυσμό του. Εξελίχτηκε σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της περιοχής, με σχολεία, Ειρηνοδικείο, Πταισματοδικείο, ταχυδρομείο και κατάστημα χωροφυλακής, υποκατάστημα Τράπεζας, Δασαρχείο, Σιδηροδρομικό Σταθμό και Ιατρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1879 το Ίσαρη είχε 1.644 κατοίκους.  Παρέμεινε πρωτεύουσα του Δήμου Λυκόσουρας έως την καθιέρωση του νέου δημοτικού συστήματος των δήμων και κοινοτήτων το 1914. Στην απογραφή του 1920 το χωριό μας αριθμούσε 1.214 κατοίκους. Στη Κοινότητα Ίσαρη άνηκαν επίσης το Χρούσα και το Ζαγκλακά (μεταγενέστερα Πετροβούνι).
Πρώτος Δήμαρχος Λυκόσουρας φέρεται ο Νικόλαος Βούτουνας και τελευταίος περί το 1912 ο Ιωάννης Κουτσουμάρης. Άλλοι διατελέσαντες Δήμαρχοι είναι οι : Ευθ. Ανδριόπουλος, Ανδρέας Κατριβάνος, Νικήτας Σιώρης και Νικολής Σακελλαριάδης. Πρόεδροι της Κοινότητας φέρονται οι : Νικολής Θ. Σακελλαριάδης, Αθανάσιος Τασιόπουλος (για μία εικοσαετία περίπου), Γ. Ξηρόκωστας (Κούνουπας), Βας. Δούκουρης, Ανδρέας Χ. Κατριβάνος, Στέφανος Ανδριόπουλος, Δημ. Στάγγας, Ιωάννης Κώτσιρας, Στ. Γαλάνης, Δημ. Λάμπρος, Ν.  Παρπαίρης, Χρήστος Ν. Σιώρης, Βασίλειος Μεντής, Θεόδωρος Γιαλαμάς , Δημήτριος  Λυμπερόπουλος και Βασίλειος Παρπαίρης.
Με την Ιταλογερμανική Κατοχή το 1940 αρχίζει και η πληθυσμιακή παρακμή του Ίσαρη. Ακολούθησε η μετανάστευση πολλών συμπατριωτών μας καθώς και η αστυφιλία. Στην απογραφή του 1961 είχε 434 κατοίκους.
Έως την εφαρμογη του σχεδίου Καλλικράτης παρέμεινε ανεξάρτητη κοινότητα, οπότε και εξελίχτηκε σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μεγαλόπολης. Στη τελευταία απογραφή του 2011 είχε 86 κατοίκους.
Μεταγενέστεροι Πρόεδροι και εκπρόσωποι του Δ.Δ. Ίσαρη οι: Αθανάσιος Μπάκας, Καλοβυρνά Σταυρούλα, Χρήστος Λυμπερόπουλος, Θεόδωρος Σμυρνής,  Παναγιώτης Τσουτσουμπρής και Νίκος Κερασιώτης.

ΦΕΚ 252Α - 24081912 Σύσταση της κοινότητας με την απόσπαση του οικισμού Ίσαρι από το δήμο Λυκοσούρας και τον ορισμό του ως έδρα της κοινότητας

ΦΕΚ 244Α - 04121997 Ο οικισμός Ίσαρης αποσπάται από την κοινότητα και προσαρτάται στο δήμο Μεγαλοπόλεως

Το όνομα του οικισμού Ίσαρι διορθώνεται σε Ίσαρης

Ο οικισμός Χρούσα αποσπάται από την κοινότητα Νεοχωρίου Λυκοσούρας και προσαρτάται στην κοινότητα

 

ΙΣΑΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ 1830-2020, ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ

Το Ίσαρη μετά την απελευθέρωση έγινε πρωτεύουσα του Δήμου Λυκόσουρας. Σύντομα εξελίχτηκε σε κέντρο μεγάλης πολιτικής δραστηριότητας. Από το 1830 ως το 2020 πέντε οικογένειες ανέδειξαν βουλευτές, γερουσιαστές και πολιτικούς. Οι Κατριβαναίοι, οι Σακελλαριαδαίοι, οι Ανδριοπουλαίοι, οι Σιωραίοι και οι Κωτσηραίοι ήταν αυτοί που ενεπλάκησαν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας και άφησαν ο καθένας τους χωριστά το δικό τους στίγμα στην Νεότερη Ιστορία.

Συγκεκριμένα:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ:

 Ath.Katrivanos1  Ath.KatrivanosaΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ

 

 Ήταν ο πρώτος Κατριβάνος Βουλευτής και γιός του περίφημου πολεμιστή του ’21 Αλέξη Κατριβάνου. Γεννήθηκε στο Ίσαρη το 1827 και πέθανε το 1913 (86 ετών). Σπούδασε νομικά και άσκησε την δικηγορία στην Αθήνα, όπου και διέμενε. Εκλέχτηκε Βουλευτής και Γραμματέας της Βουλής το 1858 με το κόμμα του Αλεξ. Κουμουνδούρου και κατόπιν με το κόμμα του Χαρίλαου Τρικούπη. Επίσης εκλέχτηκε πολλές φορές Βουλευτής Μεγαλόπολης και δύο φορές Πρόεδρος στις Αναθεωρητικές Βουλές του 1910 και 1911. Ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Χατζημιχάλη και είχε μία κόρη την Τασία, μετέπειτα σύζυγο του Αθανασίου Παπαχελά.

 

 

Β1  ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ

XR KATRIVANOS1

 

 Ο Χρήστος Αλ. Κατριβάνος γεννημένος στο Ίσαρη, δικηγόρος, εγκαταστάθηκε στο Λεοντάρι όπου παντρεύτηκε τη Βασιλική Κοσονάκου, κόρη του Υπουργού Ηλία Κοσονάκου. Εξελέγη Βουλευτής το 1924 με την Δημοκρατική Ένωση του Αλεξ. Παπαναστασίου. Διετέλεσε και Νομάρχης. 

Γιοί του οι Ηλίας και Θεόδωρος Κατριβάνος.

 

 

Γ1  ΗΛΙΑΣ Χ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ

 Ο Ηλίας Χρ. Κατριβάνος (1914 - 5 Μαΐου 1993) ήταν δικηγόρος και πολιτικός από την Αρκαδία, που διετέλεσε βουλευτής και υφυπουργός. Με καταγωγή από το Ίσαρη, γεννήθηκε στο Λεοντάρι Αρκαδίας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με την Ένωση Κέντρου στις εκλογές του 1964.

Έλαβε μέρος στις εκλογές του 1974 με την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις αλλά δεν εξελέγη βουλευτής, καθώς έλαβε 2.356 ψήφους.

Με το ΠΑΣΟΚ εξελέγη βουλευτής τρεις συνεχείς φορές, στις εκλογές του 1977, του 1981 και του 1985. Στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου χρημάτισε υφυπουργός Εσωτερικών από τις 17 Ιανουαρίου 1984 ως τις 21 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Πέθανε τον Μάιο του 1993.

 

  ΔΘΕΟΔΩΡΟΣ Χ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ

Ο Θεόδωρος Κατριβάνος (25 Οκτωβρίου 1919 - 16 Οκτωβρίου 2004) ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, με καταγωγή από το Ίσαρη Αρκαδίας, που διετέλεσε βουλευτής, υπερνομάρχης και υφυπουργός. Τιμήθηκε το 2003 με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα. Γεννήθηκε στο Λεοντάρι Αρκαδίας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε ενεργά μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως μέλος της Διαφώτισης της Επιτροπής του ΕΑΜ στην περιοχή της Πελοποννήσου. Γίνεται μέλος του ΚΚΕ και τρίτος γραμματέας στο ΕΑΜ Πελοποννήσου. Υπεύθυνος στη λαϊκή διαφώτιση και στον αντιστασιακό Τύπο. Στην περίοδο αυτή γνωρίζεται με τη μελλοντική του σύντροφο, τη λαϊκή αγωνίστρια Δήμητρα Ψαρρού, που στα 18 της χρόνια βγήκε στο βουνό με το ψευδώνυμο η «Ωραία Άννα». Η απελευθέρωση τον βρίσκει διευθυντή στην τότε καθημερινή εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», όργανο του ΕΑΜ Πελοποννήσου στην Πάτρα. Το 1946 η χώρα περνά στα χέρια των νέων τυράννων. Οι Γερμανο-τσολιάδες μεταμφιέζονται σε υπερεθνικόφρονες και οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης διώκονται. Ο Θ.Κ. συλλαμβάνεται στην Κρήτη, δικάζεται και μεταφέρεται στις φυλακές Ηρακλείου, στη συνέχεια στις φυλακές Ζακύνθου και ακολουθούν Γιούρα και Μακρόνησος. Την ίδια τύχη είχε και η γυναίκα του Δήμητρα Κατριβάνου, που δικάζεται με την υπόθεση Μπελογιάννη και μεταφέρεται στις φυλακές Αβέρωφ. Το 1947 δολοφονείται από παρακρατικούς στα υπόγεια του Γυμνασίου Μεγαλούπολης ο 75χρονος πατέρας του Χρήστος Κατριβάνος, πρώην βουλευτής του Α.Παπαναστασίου.

Το 1952 αποφυλακίζεται και αμέσως περνά στις γραμμές της ΕΔΑ. Συγχρόνως αναλαμβάνει την υπεράσπιση δεκάδων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στα στρατοδικεία, όπου με τις νομικές του ικανότητες ανατρέπει τις κατασκευασμένες κατηγορίες. Το 1959 με εντολή της ΕΔΑ κατεβαίνει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με τον Συνδυασμό Κατσώτα. Εκλέγεται πρώτος δημοτικός σύμβουλος και από τότε παραμένει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Την περίοδο της χούντας, ο Κατριβάνος συνελήφθη και φυλακίστηκε στη Λέρο , στη Γυάρο και μετά το 1973 στο Μπογιάτι.

Μεταπολιτευτικά διορίστηκε Νομάρχης Αττικής το 1982 και υπηρέτησε ως την παραίτησή του, το 1985. Το Νοέμβριο του 1993 διορίστηκε Νομάρχης Αθηνών.

Στην ΕΔΑ έγινε γενικός γραμματέας το 1985 και πρόεδρος το 1993 στη θέση του Λεντάκη, που προσχώρησε στην Πολιτική Άνοιξη. Στις δημοτικές εκλογές του 1986 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με το ΚΚΕ και ήρθε 3ος, με ποσοστό γύρω στο 18%.

Στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών από τις 23 Νοεμβρίου 1989 ως τις 11 Απριλίου 1990.

Στις εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος νομάρχης Αθηνών-Πειραιώς με την υποστήριξη της ΝΔ και της Πολιτικής Άνοιξης, όμως ηττήθηκε από τον Ευάγγελο Κουλουμπή του ΠΑΣΟΚ.

To 1998 εξελέγη υπερνομάρχης με ποσοστό 53,8% στον δεύτερο γύρο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς και υπηρέτησε ως τις 31 Δεκεμβρίου 2002.

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών το 2004 και η κηδεία του έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

 

   Ε1ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΔ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ

   Ο Δημήτριος Κατριβάνος του Ανδρέα και της Μαριγώς γεννήθηκε στο Ίσαρη του Ν. Αρκαδίας, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Αργότερα μαζί με τα αδέλφια του μετακόμισαν στην Αθήνα όπου και δημιούργησαν εργοστάσιο πλαστικών "ΒΙΟΚΑΤ". Παράλληλα ασχολήθηκε με την πολιτική και επί 12 έτη διετέλεσε  Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και Αντιδήμαρχος Οικονομικών επι δημαρχίας Δημητρίου Μπέη. Υπήρξε  στενός συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη. Μετέπειτα έγινε Νομάρχης Αθηνών,  Περιφερειακός  Διευθυντής Αθηνών και τέλος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών . 'Ηταν έγγαμος με μια κόρη. Απεβίωσε στις 28 Δεκεμβρίου 2016 .

 

 

 Ζ1ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Θ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ

 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού, σπούδασε στην συνέχεια Γαλλική γλώσσα, Ψυχολογία, Marketing- Επικοινωνία στην Ελβετία και τη Γαλλία. Απόφοιτος των Πανεπιστημίων Grenoble 2 και Grenoble 3, εργάστηκε επί 33 χρόνια στην Εθνική Ασφαλιστική στους τομείς Εκπαίδευσης, Δημοσίων Σχέσεων και Εξυπηρέτησης πελατών- Θέματα Παραπόνων. Ο πατέρας της, Θεόδωρος Χρ. Κατριβάνος, Πρύτανης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εμφύσησε το ενδιαφέρον και την αγάπη για τα κοινά. Διετέλεσε επί τρεις τετραετίες (1998-2010) Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων και Αντιδήμαρχος, ενώ έχει βραβευτεί επανειλημμένως για την κοινωνική της δράση. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Ηλ. Εμίρη, με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν υιό, τον Ηλία.

  

Η1  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ

 Η Βασιλική Κατριβάνου (1967) είναι Ελληνίδα ψυχολόγος, πολιτικός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1967 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ψυχολογία και επίλυση συγκρούσεων στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Εντάχθηκε από τα φοιτητικά της χρόνια στην Αριστερά και στο αντιφασιστικό κίνημα.

Τον Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη βουλευτής Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε τη θητεία της στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Είναι μέλος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερη δραστηριοποίηση στις καταπιεζόμενες κοινωνικές ομάδες: γυναίκες, ΛΟΑΤ, Ρομά, ΑμΕΑ, μετανάστες, πρόσφυγες, κρατούμενοι. Αρθρογραφεί τακτικά για τα ζητήματα αυτά στον αριστερό Τύπο. Ανήκει, επίσης, στην Κίνηση των 53+.

Στις 22 Μαΐου του 2016 παρέδωσε τη βουλευτική της έδρα, ωστόσο δήλωσε πως παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις 2 Ιουνίου του 2017 έως το 2019 ήταν τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών, ωστόσο δεν εξελέγη.

 

KATRIV 1  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣGIORGOS KATRIVANOS

 Ο Γεώργιος Χαρ. Κατριβάνος, πρώην Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2010-2012). Γεννήθηκε το 1952 στο Ίσαρη Αρκαδίας. Σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανικός και εργάστηκε στη ΔΕΗ, όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στη ΠΑΣΕΒ-ΔΕΗ, σύνεδρος στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και στο ΕΚΑ. Το 1979 έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ. Έχει υπάρξει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» (2007-2008), του Νοσοκομείου «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» (2003-2004), του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (2001 - 2004), του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών, του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών «ΦΑΕΘΩΝ» (2003-2006) και Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές του 2002 θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών–Πειραιώς. Διατέλεσε Αντινομάρχης Εμπορίου-Τουρισμού και Ανωνύμων Εταιρειών (2003-2006). Για 20 χρόνια διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου των εν Αθήναις και Απανταχού Ισαραίων «Ο Άγιος Νικόλαος».

Στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές του 2006 επανεκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών-Πειραιώς και με αυξημένες αρμοδιότητες διετέλεσε:

  • Αντινομάρχης σε θέματα Πολεοδομιών (2007–2008)
  • Αντινομάρχης σε θέματα Οικονομικών & Δ/νσης Περιβάλλοντος (2008-2009)
  • Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Προϋπολογισμού-Οικονομικών-Προμηθειών
  • Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής: Διοικητικών Υπηρεσιών-Παιδείας-Πολιτισμού (2008-2009)
  • Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής: Προγραμματισμού-Τεχνικών Έργων-Πολεοδομίας

Τον Ιανουάριο του 2010 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2013 και 2015 ήταν υποψήφιος Βουλευτής στη Β' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής.

 

Ι  Δρ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΑΠΑ-ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ

Η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα γεννήθηκε το 1976 στo Χαλάνδρι Αττικής με καταγωγή από την Χίο και τον Ίσαρη Αρκαδίας. Είναι εγγονή του Γρηγόρη Κατριβάνου και κόρη της Αντωνίας Κατριβάνου από το Ίσαρη.

Ξεκίνησε σαν Μηχανολόγος-Μηχανικός με ειδίκευση στην Ρομποτική και σε θέματα δορυφορικής τεχνολογίας και διαστήματος και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν στέλεχος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Από το 2007 εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον τελευταίο χρόνο υπήρξε στέλεχος του γραφείου του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού στο Παρίσι, υπεύθυνη για τις σχέσεις με τα κράτη-μέλη και τα κοινοβούλια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2010 έως το 2012 βρέθηκε στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διαστήματος (ESPI) στην Βιέννη, όπου τομέας ευθύνης της ήταν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και έρευνες καινοτόμων τεχνολογιών γεωστρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το περιβάλλον, όπως το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα Galileo (Ευρωπαϊκό GPS) και ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus, ενώ έχει διατελέσει και στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μέχρι το 2010 βρισκόταν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Διευθυντηρίου Τεχνικής και Ποιοτικής Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συμμετέχοντας σε δύο ερευνητικές αποστολές της NASA, για μία εκ των οποίων βραβεύτηκε.

Πριν το 2007 εργάστηκε ως στέλεχος σε διάφορες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, ενώ από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο του Eindhoven στην Ολλανδία.

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Διδακτορικό στην Βιοιατρική, Μηχανική και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μεταπτυχιακό στην Κατασκευή Συστημάτων Μηχανικής και Ρομποτικής και MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College London και Royal Holloway) και ενώ της έχουν απονεμηθεί συνολικά 14 υποτροφίες και βραβεία και έχει στο ενεργητικό της 40 δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά έντυπα και διεθνή συνέδρια.

Έχει ζήσει στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Αυστρία και την Γαλλία και μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.

Το 2014 ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία.

 

1

   ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Δ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ

  Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (1970), όπου διαμένει μόνιμα έως σήμερα και είναι πατέρας τριών παιδιών. 

Κατάγεται από το Ίσαρη Αρκαδίας και παππούς του ήταν ο Εμμανουήλ Κατριβάνος του Λυμπέριου (1900-1978), επί πολλά χρόνια δικαστικός επιμελητής στις περιφέρειες των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. 

Είναι γεωλόγος (B.Sc., M.Sc., Ph.D.) με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πολυετή εμπειρία στην έρευνα και τη διδασκαλία (δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση). 

Ιδρυτικό μέλος (1996) του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και ενεργό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας του. 

Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» του Μανώλη Γλέζου, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. 

Υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (2012) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συριζα-ΕΚΜ μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και την ίδρυση του ενιαίου κόμματος, οπότε και αποχώρησε. 

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και του 2019. 

Έχει δημοσιεύσει πολιτικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και ήταν ομιλητής σε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας. 

Έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων με τις γερμανικές οφειλές, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την πολιτισμική αναγέννηση, το έλλειμμα δημοκρατίας και τη σύζευξη του κοινωνικού και πατριωτικού στοιχείου, καθώς επίσης με ιστορικά και εθνικά θέματα.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗ:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ

Πρώτος Ισαραίος Βουλευτής και γερουσιαστής μετά την Επανάσταση και την ανακήρυξη του Συντάγματος ήταν ο αξιωματικός και οθωνιστής Δημήτρης Ν. Σακελλαριάδης.

 

Κ1  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ

 

 

Γεννήθηκε το 1846 στο Ίσαρη. Σπούδασε Νομική και άσκησε την δικηγορία από το 1872 ως το 1931. Εξελέγη τρείς φορές Βουλευτής (1880-1898). Πέθανε το 1939.

 

 

Λ1  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ

 

Γεννήθηκε στο Ίσαρη το 1877. Σπούδασε στη Νομική και δικηγόρησε ως τον θάνατό του το 1929. Εκλέχτηκε έξι φορές Βουλευτής Μεγαλόπολης αρχικά ως Θεοτοκικός κατόπιν με τον Δημ. Ράλλη και με  το Λαϊκό Κόμμα. Τον διαδέχτηκε μετά τον θάνατό του ο ανιψιός του Ιωάννης Ευθ. Ανδριόπουλος.

 

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ:

Μ1  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΘ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

\

Ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, γιατρός, εκλέχτηκε Βουλευτής το 1929,1934 και 1935. Πέθανε τον Ιούλιο του 1937 και η κηδεία του έγινε με δαπάνη του δημοσίου στο Ίσαρη.

 

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΙΩΡΗ:

Ν  ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΘΑΝ. ΣΙΩΡΗΣ

Ήταν γιος του ιατρού-παθολόγου και συγγραφέα Αθανάσιου Νικ. Σιώρη από το Ίσαρη, γεννήθηκε το 1924 στην Πάτρα όπου τελείωσε το Β' Γυμνάσιο Πατρών και σπούδασε οικονομολόγος. Τελειώνοντας το σχολείο πήγε κατ’ ευθείαν στην Αθήνα, όπου σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Εμπορική. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής έπαιρνε ενεργά μέρος στις φοιτητικές αντιστασιακές οργανώσεις, όπου συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Λεωνίδα Κύρκο, με τον οποίο διατηρούσε, αν και σε διαφορετικό πολιτικό στρατόπεδο, ο ίδιος ανέκαθεν κεντρώος γαρ, φιλική σχέση. Μετά το 1950 εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εισαγωγών και Εξαγωγών με χώρες της Δυτικής Ευρώπης, την ανατολική Γερμανία και την τότε Σοβιετική Ένωση. Στις 20 Ιουνίου 1968 και επί κυβέρνησης Γεωργίου Παπαδόπουλου διετέλεσε αρχικά υφυπουργός Οικονομικών, θέση που διατήρησε έως την 1 Φεβρουαρίου 1969, οπότε διορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έως τις 29 Ιουνίου 1970. Μετά την παραίτησή του, αναβαθμίστηκε αρχικά σε θέση αναπληρωτή υπουργού στο ίδιο υπουργείο έως την 21η Ιουλίου 1970, και έπειτα αναβαθμίζεται σε θέση του υπουργού στο ίδιο υπουργείο. Από το φθινόπωρο του 1972 έως το 1974 διετέλεσε  πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βόννη, πρωτεύουσα τότε της Δυτικής Γερμανίας. Ωστόσο, μετά το κίνημα του Ιωαννίδη το Νοέμβριο του 1973 παραιτήθηκε και δεν συνέπραξε (Η αποχώρηση από την πρεσβεία έγινε το 1974, λόγω διπλωματικού πρωτοκόλλου)Ακολούθως συνέχισε στην Αθήνα τις εμπορικές του δραστηριότητες, επιχειρώντας στη Σοβιετική Ένωση, τη Φινλανδία, τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη. Πέθανε το 2003.

 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΩΤΣΗΡΑ:

Ξ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤ. ΚΩΤΣΗΡΑΣ

Δικηγόρος-Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό και Διοικητικό Δίκαιο (LL.M, Master II), τ. Πρόεδρος Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, Αν. Ευρωβουλευτής-Aν. Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής.
Με καταγωγή από το Ίσαρη, γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Το 2002  εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: Στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Droit administratif et Collectivités Territoriales) από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III “Paul Cézanne” της Γαλλίας. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου («Ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων»). Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή μελετών σχετικών με το ευρωπαϊκό δίκαιο, με τελευταία τη συμμετοχή του στην συγγραφή της κατ´ άρθρον ερμηνείας της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Έχει δημοσιεύσει, επίσης, μετεξέλιξη της διδακτορικής του διατριβής με θέμα «Η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων κατά το ενωσιακό δίκαιο και την ελληνική έννομη τάξη» από τις εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη (2015), καθώς και μελέτες σε θέματα διοικητικού και ευρωπαϊκού δικαίου, ενώ έχει διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (διδασκαλία μαθητών Erasmus στη Νομική Σχολή Παν/μίου Αθηνών 2011-15).
Ασκεί δικηγορία από το 2008 και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα με ειδίκευση στο δίκαιο ανταγωνισμού-κρατικών ενισχύσεων, διοικητικό, εμπορικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. 
Από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει εκλεγεί δυο φορές στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ), έχοντας διατελέσει μέλος Δ.Σ., Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Έχει διατελέσει μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης Ν.Δ. Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής (2014), υποψήφιος βουλευτής (2015), ενώ στις Βουλευτικές Εκλογές του 2019 εξελέγη Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής. Μετά από μετασχηματισμό της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές του έτους 2021, διορίστηκε Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

                                  

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.