Άγιος Νικόλαος (Κεντρικός Ναός)
Από τους πιο επιβλητικούς ναούς του Δήμου Μεγαλόπολης είναι αναμφισβήτητα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ίσαρη. Είναι βέβαιο ότι είχε κατασκευαστεί πολύ πριν την επανάσταση του 1821. Στις 9 Ιουνίου 1822, στον απολογισμό της Μητρόπολης Χριστιανουπόλεως (Αρκαδίας), αναφέρονται τα εμβατίκια και λοιπά εισοδήματα των δύο ιερέων στο Ίσαρι, γρόσια 65. Ωστόσο, στη μάχη που έγινε το 1825, καταστράφηκε ολοσχερώς. Ξανακτίστηκε, διατηρώντας τον βυζαντινό ρυθμό του. Επίσης, φέρει πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο, ανακαινισμένη τέλεια εικονογράφηση και μοναδικό τέμπλο. Η πλατεία γύρω από το Ναό διαμορφώθηκε το 1915. Ιστορικά, αναφέρουμε ότι το 1935 το Ηρώο που βρίσκεται σήμερα στη Κεντρική Πλατεία, είχε τοποθετηθεί αρχικά στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με δαπάνες του Συλλόγου Ισαραίων Αθηνών. Επίσης, το 1903 με μέριμνα του Συλλόγου Ισαραίων στην Αμερική, κατασκευάστηκε το δάπεδο της εκκλησίας και τοποθετήθηκαν μαρμάρινα παράθυρα και πόρτες. Το 1912, με πρωτοβουλία του Ανδρέα Μεντή έγινε η επιχρύσωση του τέμπλου.  Γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου.

Λοιποί Ναοί-εξωκκλήσια
Άγιος Νικόλαος (Κοτρώνια): Χτίστηκε τον Μάιο του 1893. Γιορτάζεται στις 9 Μαΐου. Η ημέρα αυτή αποτελεί την ετήσια γιορτή του Συλλόγου μας και διοργανώνεται μεγάλη γιορτή στην ομώνυμη κοιλάδα, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών, φίλων και συμπατριωτών Ισαραίων. 
Παναγία: Ίσως το πιο όμορφο εξωκκλήσι του Ίσαρη. Κάθε 15Αυγουστο προσελκύει εκατοντάδες προσκυνητές, προσφέροντας τους μοναδικές εικόνες και αναμνήσεις, με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος που το περικλείει.
Άγιος Πέτρος: Ο ναός του Νεκροταφείου μας. Περιβάλλεται από μεγάλο περίβολο, ο οποίος έγινε το 1912 με δαπάνες του Ανδρέα και Βασίλη Μεντή. Βρίσκεται στο πάνω μέρος του χωριού.
Άγιος Αθανάσιος:  Αναμφισβήτητα προσφέρει στον επισκέπτη την πιο πανοραμική και επιβλητικότερη ίσως άποψη του χωριού. Περιστοιχισμένο από πεύκα, αποτελεί το μοναδικό άλσος του χωριού.
Άλλα εξωκκλήσια είναι αυτά του Αγίου Βασιλείου με τη μοναδική πηγή του, του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Δημητρίου, της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αποστόλων, της Αγίας Κυριακής κοντά στο Χρούσα, της Αγίας Βαρβάρας στην άκρη του χωριού, του Προφήτη Ηλία στην ομώνυμη κορυφή, του Αγίου Ιωάννη και τέλος του Αγίου Νεκταρίου. Όλα τα εξωκκλήσια είναι ανακαινισμένα και γιορτάζονται ανά περίσταση.

View the embedded image gallery online at:
http://isari.gr/index.php/el/to-isari/ekklisies#sigProIdaf17d1af47