Δεκαπενταύγουστος στο Ίσαρη

Με αρκετό κόσμο και διάθεση ξεκούρασης από τις δύσκολες, για όλους μας, ημέρες που διανύουμε, κύλησε ο φετινός Δεκαπενταύγουστος στο χωριό μας. Αρκετοί ήταν οι συμπατριώτες μας που προτίμησαν να παραθερίσουν στην γενέτειρά τους, η οποία και φέτος μας φιλοξένησε, προσφέροντας σε όλους στιγμές ξεγνοιασιάς και μοναδικές εικόνες αναμνήσεων.

 • Και φέτος, ανήμερα της Παναγίας, έγινε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι, με τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ζιόμπολα να δίνει το παρών για 33η συνεχόμενη χρονιά! Του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και γερός και να συνεχίζει να μας ενδυναμώνει τόσο θρησκευτικά, όσο και ηθικά!
 • ΠΑΝΑΓΙΑ 05  ΠΑΝΑΓΙΑ 04  ΠΑΝΑΓΙΑ 06
 • ΠΑΝΑΓΙΑ 01  ΠΑΝΑΓΙΑ 02  ΠΑΝΑΓΙΑ 03
 • Την Κυριακή 16 Αυγούστου, τελέστηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των Απανταχού Ισαραίων από τον Σύλλογό μας στο Άγιο Νικόλαο. Ένα έθιμο που καθιέρωσε ο αείμνηστος πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ισαραίων Σπύρος Σιώρης και συνεχίζεται ευλαβικά ως σήμερα!

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

 • Επίσης, στα αξιοσημείωτα των τελ. μηνών είναι η έντονη οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρείται στο χωριό μας, η οποία αποτελεί σημάδι αισιόδοξο για το μέλλον του χωριού μας, αλλά και φανερώνει την αγάπη των Ισαραίων για τον τόπο τους!

Ο Σύλλογός, όπως είχε προαναγγείλει, λόγω μη διοργάνωσης εκδηλώσεων (πλήν της Παιδικής γιορτής), υλοποίησε:

 τον καθαρισμό και την συντήρηση της Βρύσης στην Παναγία,

 ΒΡΥΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑ 20200815 110011  ΒΡΥΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑ 04  ΒΡΥΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑ 20200815 105907

την συντήρηση της μαρμάρινης επιγραφής στο Παλιό Σχολείο και

 ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 01  ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 00

τον καθαρισμό του δρόμου στις οικίες Μπέη-Κυριακόπουλου

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΕΗ 00  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΕΗ 01  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΕΗ 03

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΕΗ 04  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΕΗ 05  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΕΗ 06

Επίσης, ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανιάτη για την άμεση ανταπόκρισή του και συμβολή του, στην διάνοιξη και στον καθαρισμό του δρόμου για την Παναγία!

Έχουν προγραμματιστεί και άλλες ανάλογες δράσεις για τις οποίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 • Στις 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου από τον π. Κωνσταντίνο. Ακολούθησε κέρασμα από την οικογένεια Στάγκα.
 • ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ 29 8 00  ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ 29 8 01ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ 29 8 02
 • ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ 29 8 04  ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ 29 8 05  ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ 29 8 06
 • Την επομένη, στο προσφάτως ανακαινισμένο εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, για ακόμη μία χρονιά έγινε Θεία Λειτουργία. Ευχαριστούμε τον κτήτορα Δημήτρη Βελλή για την φιλοξενία αλλά και τις οικογένειες που συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της Λειτουργίας
 • ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 30 8 00  ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 30 8 02  ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 30 8 04
 • ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 30 8 08  ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 30 8 09  ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 30 8 12

Και του χρόνου!

Αφήγηση παιδικού παραμυθιού " Ο Νικολός και η Μαριώ" 15 Αυγούστου 2020, Ίσαρη

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Σάββατο 15 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του πέτρινου Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού “Ο Νικολός  και η Μαριώ” που έγραψε η κ. Βασιλική Μαντέλου και εικονογράφησαν τα παιδιά της Κωνσταντίνα και Γιώργος Ασημακόπουλος.

100 0188  DSC 2835  DSC 2837

Η φιλόλογος και αφηγήτρια κυρία Εύη Ντινοπούλου μελοποίησε πολλά μέρη του βιβλίου και μας αφηγήθηκε το παραμύθι του παππού Ανδρέα, παρέα με την κιθάρα της, με έναν μοναδικά ευρηματικό και μελωδικό τρόπο! (Πάτα για σχετικό βίντεο) Εισήγαγε τα παιδιά στην έννοια της δραματοποίησης δημιουργώντας ομάδες από μικρά παιδιά, οι οποίες θεατρικά αναβίωναν σκηνές από το παραμύθι. Τα τραγούδια που είχε γράψει και μελοποιήσει η ίδια, μοιράστηκαν στα παιδιά για να μπορούν όλα να τραγουδήσουν μαζί της.

   DSC 2813  100 0174  DSC 2822

Η ψηφιακή προβολή του παραμυθιού και η υπαίθρια έκθεση με τα πρωτότυπα έργα των μικρών συντελεστών του βιβλίου, συνέβαλαν στην ολοκληρωμένη παρουσίαση η οποία απέσπασε θετικές κριτικές και ένθερμα σχόλια για τα οποία σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

Θα ακολουθήσει ψηφιακή έκθεση με τα έργα των παιδιών, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στους γονείς και παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω.

Επίσης μέρος από την πώληση του Παραμυθιού, δόθηκαν στον Σύλλογο Ισαρίων, μαζί με τις ευχαριστίες της συγγραφέως για την αρωγή του στην ιδιωτική πρωτοβουλία που εξάρει το πνεύμα και την παράδοση!

100 0156  100 0184  DSC 2819

Ο Σύλλογος μας για τέταρτη συνεχή χρονιά, ακόμη και εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών λόγω covid, έχει πλέον θεσμοθετήσει  την Παιδική Καλοκαιρινή Γιορτή στο Ίσαρη, την οποία παρακολουθούν τα παιδιά με ιδιαίτερη προσμονή και ευχάριστη διάθεση!

Η ποιότητα όλων των παιδικών εκδηλώσεων που έχουμε παρουσιάσει, συμβάλλει στην διαμόρφωση αυτής της γενιάς των μικρών Ισαραίων που τις παρακολουθεί και συμμετέχει, έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν την ιστορία μας, να εκφραστούν μέσω του θεατρικού λόγου και της μουσικής και να κάνουν επιτέλους τη διαφορά για τον τόπο μας, που τόσο τη χρειάζεται!!!

Πένθη:

Πέθανε στις 13 Αυγούστου, σε ηλικία 92 ετών και κηδεύτηκε στο χωριό μας την επόμενη ημέρα, ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους μας, Παναγιώτης Απ. Κατριβάνος. Στους οικείους του, τα θερμά μας συλλυπητήρια!

Δωρεές:

Ο Ηλίας Καραλής προσέφερε στον Σύλλογό μας 70 €. Η Νίκη Σμυρνή, επίσης, προσέφερε 20€. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Σας ενημερώνουμε ότι, το γραφείο του Συλλόγου στην Ερμού θα είναι και πάλι ανοιχτό να υποδεχτεί τους συμπατριώτες μας από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη,  λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.