Καλοκαίρι  2021  στο  πανέμορφο ΙΣΑΡΗ

   Το  Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους τους απανταχού της  Γης  Ι σ α ρ α ί ο υ ς  ένα ευχάριστο και καλό καλοκαίρι 2021. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι στο πανέμορφο και παραδοσιακό  χωριό μας  λειτουργούν μαγαζιά που σας περιμένουν να περάσετε αξέχαστες διακοπές.

22860104 143481903064347 1838807815993509831 o  IMG 3451

Την Κυριακή 15/8 , το πρωί  θα λειτουργηθούμε στο γραφικό ξωκλήσι της Παναγίας και το βράδυ ανήμερα  θα έχουμε το καθιερωμένο πανηγύρι του Συλλόγου μας στο προαύλιο χώρο του λιθόκτιστου  Δημοτικού Σχολείου στην Αμπάρα.

IMG 20180817 132605  IMG 2413

Σας προσκαλούμε  όλους , τους συγχωριανούς - συμπατριώτες ,τους φίλους  του τόπου μας και τους επισκέπτες  και σας περιμένουμε  με χαρά και  καλή διάθεση  για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας για τη δημόσια υγεία!

 ISARI 2020

Το Ί σ α ρ η είναι ένα χωριό για να σταματάς και όχι να … προσπερνάς! Προγραμματίστε στις διακοπές σας για  τον προορισμό που λέγεται « Ί σ α ρ η». Με το καλό να ανταμώσουμε και φέτος  και μακάρι να είμαστε πολλοί, με υγεία ,ευτυχία  και χαρά !

ΣΤΟΥ  ΡΟΥΣΑΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΙΣΑΡΗ:

Τα Ρουσάλια (από το Λατινικό. R o s a l i a). Το προ της Πεντηκοστής Σάββατο που λεγόταν από τους προγόνους μας και Σάββατο του Ρουσαλιού, ήτανε  ένα από  τα  δύο Ψυχοσάββατα του χρόνου αφιερωμένο στους νεκρούς. Αυτό το Σάββατο επέλεξαν οι πρόγονοί μας, να πραγματοποιούν πάνδημο μνημόσυνο για όλους τους νεκρούς με μοίρασμα στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στο κοιμητήριο του Ίσαρη,  από όλους και σε όλους (ψωμί, τυρί, γλυκίσματα, κόλλυβα, κρασί).  Σήμερα έχουν μείνει λίγα από αυτά τα έθιμα.

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 00  ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 01

Αυτό  έγινε  και φέτος στις  19/6,  οι Ισαραίοι  στο κοιμητήριο του χωριού, το Σάββατο του Ρουσαλιού!

Για τρεις δεκαετίες  και  πλέον πάντα παρών, χοροστάτησε  και φέτος ο Αρχιμανδρίτης  Νεκτάριος Ζ. με τον παπα-Κων/νο και πλήθος Ισαραίων και Αθηναίων, οι οποίοι   με κατάνυξη κράτησαν  το πατροπαράδοτο έθιμο!

"Να είμαστε  όλοι γεροί και να τους θυμόμαστε όλες και όλους, αιωνία  τους η μνήμη!" Ταχιά  στου Ρουσαλιού ,όπως έλεγαν οι παλιοί!

Εθελοντικές  Εργασίες  στο  Ί σ α ρ η:

  • Έγινε η τοποθέτηση και δεύτερου παραβολικού κάτοπτρου για τη διευκόλυνση  της κυκλοφορίας των οχημάτων στο χωριό, στο δρόμο προς το Σχολείο.

isari dromos

  • Από το Δ.Σ. ανακοινώνεται ότι το Λαογραφικό Μουσείο θα είναι κλειστό αυτό το καλοκαίρι λόγω εργασιών συντήρησης των εκθεμάτων αλλά και ριζικής ανακαίνισης του κτιρίου που φιλοξενεί τις συλλογές του.

ΜΟΥΣΕΙΟ1  ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ 0  ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ 2

Με τον τρόπο αυτό ο  συγκεκριμένος χώρος γίνεται πιο ασφαλής ως προς τη χρήση του. Ευχαριστούμε θερμά για αυτό το έργο όλες και όλους που εθελοντικά βοηθούν  και θα συνεχίσουμε.

Κοινωνικά:

  • Γάμος στο χωριό μετά 25 χρόνια. Το Σάββατο 19 Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο έγινε λαμπρός γάμος, το μέλος του Δ.Σ. Ιωάννης Σμυρνής οδήγησε τη θυγατέρα του  Κωνσταντίνα νύφη για να νυμφευφθεί τον αγαπημένο της Σπύρο Ηλιόπουλο.

ΓΑΜΟΣ 0  ΓΑΜΟΣ 1jpg  ΓΑΜΟΣ 2

Το  Δ.Σ. εύχεται κάθε καλό στο νιόπαντρο  ζευγάρι!

  • Την Κυριακή 4/7  λειτουργήθηκε το ξωκκλήσι της Αγίας Κυριακής και πλήθος Ισαραίων προσευχήθηκαν στη χάρη της.

ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΗ 0  ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΗ 1  ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΗ 2

Και του χρόνου!

Πένθη:

  • Πέθανε στην Αθήνα, στις 7 Ιουλίου 2021, σε ηλικία 92 ετών η Βασιλεία, σύζυγος Αναστασίου, Παρπαίρη και ετάφη την επομένη στο Κοιμητήριο του χωριού μας.  
  • Στις 22 Ιουνίου 2021, απεβίωσε στην Αθήνα, η Ευανθία Φίλιππα σε ηλικία 95 ετών και ετάφη στο Κοιμητήριο του χωριού μας. 

Στους οικείους τους, τα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ισαραίων! 

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου με πατριωτικούς χαιρετισμούς σας εύχεται καλή αντάμωση της Παναγίας για να συνευρεθούμε ενωμένοι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με την ευλογία της Παναγιάς μας!

ΠΑΝΑΓΙΑ 02

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.