Ευχαριστούμε τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες που παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες στις 3/10. Με συγκίνηση χαιρετίσαμε την παρουσία της κας Σούλας Σουμελά - Κουραβέλου (πρώην Ταμίας του Δ.Σ.) που έδειξε την απέριόριστη αγάπη της για το Ίσαρη, παρόλα τα σοβαρά προβλήματα υγείας που την απασχολούν.

ΝΕΑ

  • Για τις προσπάθειες ένταξης στο πρόγραμμα της Περιφέρειας (οριστική αποκατάσταση βατότητας του δρόμου Χωρέμι - Ίσαρη – Βάστα) της παράκαμψης του δρόμου από το Μάη-Νικόλα έως το Παλαιοχώρι (στο τμήμα των επικίνδυνων στροφών στην περιοχή «Κορίτες»), ευχαριστούμε τους Π. Τσουτσουμπρή και Π. Μπούρα (πρώην δήμαρχο Μεγαλόπολης). Ευχαριστούμε επίσης, τους Δημήτρη και Γιώργο Ζορμπά, Γιάννη Ντόρντα και τους λοιπούς Ισαραίους που παραχωρούν τμήματα των κτημάτων τους με σκοπό την υλοποίηση του ανωτέρω κοινωφελούς έργου.
  • 2021 08 14 17 31 36 KORYTES DRONE Moment2 2021 08 14 17 31 36 KORYTES DRONE Moment3 2021 08 14 17 31 36 KORYTES DRONE Moment4
  • Το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου έγινε απογραφή κτιρίων στο Ίσαρη. Υπάρχουν στο χωριό μας 212 κατοικήσιμα σπίτια εκτός των χαλασμάτων.

Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ζωντάνια γιορτάστηκε και φέτος, στο χωριό μας, η Εθνική Επέτειος του Έπους του ’40, για τα 81 χρόνια ενθύμησης, τιμής και δόξας. Η Δοξολογία στον  Άγιο Νικόλαο ανήμερα της Πέμπτης για την θαυματουργό Αγία Σκέπη ήταν εξαίσια. Αμέσως μετά στο Ηρώο των πεσόντων Ισαραίων αγωνιστών, στην πλατεία Ηρώων (Αλώνι), έγινε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση από τον Ιερέα του χωριού μας παπα-Κωνσταντίνο, παρουσία πολλών Ισαραίων και επισκεπτών. Κατατέθηκαν τιμητικά στεφάνια στο Ηρώο από τον Πρόεδρο του χωριού μας κο Νίκο Κερασιώτη και εκ μέρους του Συλλόγου μας από την Αντιπρόεδρο κα Σούλα Λάμπρου. Στη συνέχεια η Τοπική Αρχή πρόσφερε το καθιερωμένο  παραδοσιακό κέρασμα και ο Σύλλογός μας πρόσφερε γλυκά.

1  2  3

5  6  8

Πένθη

  • Απεβίωσαν η Λάμπρου Ελένη του Δημητρίου 53 ετών και η Λάμπρου Αγγελική του Θεοφάνη, πλήρης ημερών.
  • Στις 14/10 απεβίωσε ο Λάμπρου Νικόλαος του Σταύρου, ετών 93 (πατέρας του Ταμία του Συλλόγου Παν.Λάμπρου).
  • την ίδια μέρα με το ανωτέρω λυπηρό συμβάν έχασε τη ζωή του ένα νέο παιδί ο Γιώργος Τριπερίνας, ετών 20 (εγγονός της Ελένης Τσουτσουμπρή - Τριπερίνα).Φτωχές οι λέξεις για αυτήν την απώλεια. Δύναμη και κουράγιο τούτες τις δύσκολες ώρες στην οικογένειά του..
  • Την Κυριακή 31/10 έγινε στο χωριό το 40ήμερο μνημόσυνο για τη Βούλα Καλοβυρνά-Μεντή στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και τρισάγιο στο κοιμητήριο του χωριού. Με ευχάριστη έκπληξη το εκκλησίασμα είδε και άκουσε τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Ζιόμπολα να προΐσταται της επιμνημόσυνης δέησης. Ευχόμαστε στον πανοσιολογιότατο μακροημέρευση και να είναι κοντά μας για πολύ καιρό ακόμη.
  • Την Τετάρτη 3/11 στον Ι.Ν. Αγίου Αντύπα στα Ιλίσια έγινε η εξόδιος ακολουθία για τον Νικόλαο Σιώρη του Αθανασίου (Παντελόπουλος), που απεβίωσε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ετών 91. Κατόπιν επιθυμίας του, το σώμα του παραδόθηκε στο εργαστήριο περιγραφικής ανατομικής της Ιατρικής σχολής Αθηνών προς εκπαίδευση των μελλοντικών ιατρών.

Ο Σύλλογος εκφράζει θερμά συλλυπητήριά στους συγγενείς και τις οικογένειες των θανόντων. Αιωνία τους η μνήμη!

Προσφορές

Για τις ανάγκες του Συλλόγου  προσέφεραν ο Θεόδωρος Μπέης 60 ευρώ, ο Αθανάσιος Κουραβέλος 50 ευρώ, η Κατερίνα Χαραλαμποπούλου 50 ευρώ στη μνήμη της Βούλας Καλοβυρνά τους οποίους ευχαριστούμε.

 

Υπενθυμίζεται ότι, η επικοινωνία των μελών με το Σύλλογό μας, μπορεί να γίνεται:

  • Με Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και
  • Από την επίσημη σελίδα στο FACEBOOK https://www.facebook.com/Σύλλογος-Ισαραίων-O-Άγιος-Νικόλαος-579096975470973.

Η διαχείριση των ανωτέρω εκ μέρους του Συλλόγου, στα πλαίσια της κοινωνικής δικτύωσης, είναι ανατεθειμένη στη Γραμματεία του Συλλόγου καθώς και στο  μέλος του Δ.Σ. Γ. Ζορμπά.

Επίσης από την εξερεύνηση της επίσημης ιστοσελίδας (https://www.isari.gr/) του ιστορικού μας Συλλόγου εκτός από τα ΝΕΑ του Συλλόγου χωριού μας καθώς και πλήθος φωτογραφιών, μπορείτε να αντλήσετε ιστορικά στοιχεία, βιβλιογραφία τόσο για το Ίσαρη όσο και από έργα Ισαραίων, ενδιαφέροντα σχόλια, δημοσιεύσεις διακρίσεων συμπατριωτών μας και πολλά ακόμη.

© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.