Το  Δ.Σ του Συλλόγου μας, εύχεται ολόψυχα σε όλα τα μέλη του σε όλες τις Ισαραίες και σε όλους τους Ισαραίους στο χωριό, στην Αθήνα και σε όλη την Οικουμένη, Καλές Απόκριες  Φεβρουαρίου - Μαρτίου  2022!

H ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ  ΠΙΤΑΣ

Οι ευχές για Καλή Χρονιά από στόμα σε στόμα, οι χειραψίες, οι εναγκαλισμοί και τα φιλιά που δίνουν χαρά και αισιοδοξία σε όλες και σε όλους με την κοπή της ευλογημένης πίτας, ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άκρως περιορισμένα, σχεδόν ανύπαρκτα, λόγω της υγειονομικής κρίσης της τελευταίας διετίας!

IMG 4858a 20220206 125253a 20220206 124229a

Στα πλαίσια της εξέλιξης της τεχνολογίας αφενός, των γνωστών σε όλους περιορισμών λόγω πανδημίας αφετέρου, ο Σύλλογός μας εγκαινίασε για πρώτη φορά ζωντανή μετάδοση (live streaming) της κοπής της πίτας του 2022 με την παρουσία του ιερέα και των Μελών του Δ.Σ., την Κυριακή 6/2 και ώρα 12:00 -13:00, στα Γραφεία του Συλλόγου, Ερμού 64, Αθήνα. Η εν λόγω ζωντανή μετάδοση θα προσπαθήσουμε να είναι η απαρχή για ανάλογες τηλε-μεταδόσεις επί των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας, που ελπίζουμε να φέρουν τα μέλη μας κοντά σ' αυτόν.

Οι Ευλογίες του πατέρα Δημήτριου και οι  ευχές όλων των παρευρισκομένων μελών του Δ.Σ. ας πιάσουν τόπο για το καλό του χωριού και του Συλλόγου. Η Αντιπρόεδρος έκοψε την πίτα και το τυχερό φλουρί το κέρδισε ο Γεν. Γραμματέας.

ΠΕΝΘΗ

  • Απεβίωσε στις 05.01.2022 το βράδυ η Γαλάτεια Μεντή  πλήρης ημερών, σύζυγος  του αείμνηστου  πρώην Προέδρου του ιστορικού μας Συλλόγου Μεντή Ανδρέα. Η Γαλάτεια υπήρξε ευγενής λάτρης του χωριού μας , χορηγός και ευεργέτης του Συλλόγου. Άφησε τα εγκόσμια και η μνήμη της ας μείνει αιώνια! Κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Ν. Σμύρνης. Το 40ήμερο Μνημόσυνο, θα γίνει την άλλη Κυριακή 13.02.2022, στις 11:30 π. μ. στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής  Ν. Σμύρνης. Τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, εκ μέρους του Συλλόγου μας.
  • Απεβίωσε στην  Ινδιανάπολη (USA), στις 15/1, σε ηλικία 99 ετών ο Νικόλαος Σμυρνής (Nick Smyrnis) το γένος Τσαντίλη, πρώην ύπατος Πρόεδρος της AHEPA κατά τα έτη 1979 έως 1981, γνωστός στην Ομογένεια από τις μακροχρόνιες υπηρεσίες του στην Οργάνωση και ιδιαίτερα στον τομέα  ίδρυσης το 1983 συγκροτημάτων με διαμερίσματα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες για ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος και μάλιστα προχωρημένης ηλικίας. Τιμήθηκε με το οφίκιο του Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αιωνία του η μνήμη!
  • Απεβίωσε ο συμπατριώτης μας Ευστάθιος Δημητρίου Παρπαϊρης , ετών 93 και κηδεύτηκε στο κοιμητήριο της Παλλήνης, Αττικής στις 31/01. Ο Στάθης υπήρξε αδελφός του γνωστού και διακεκριμένου αρχιτέκτονα μηχανικού Απόστολου Δ. Παρπαϊρη. Τα συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Ισαραίων στους οικείους του εκλιπόντος.

ΛΟΙΠΑ

  • Στο φύλλο του Φεβρουαρίου της έγκριτης εφημερίδας "ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ" υπάρχει εκτενές άρθρο του Δρ. Απ. Δημ. Παρπαϊρη με τίτλο "ΙΣΑΡΗ:Τι προσδοκά ένας αρκαδικός παραδοσιακός οικισμός από τη μεταλιγνιτική μετάβαση". Διαβάστε, μελετείστε και διαδώστε το άρθρο που με γνώση και μέθοδο ο σπουδαίος συμπατριώτης μας Καθηγητής- ειδικός Μηχανικός σε θέματα χωροταξίας περιβάλλοντος, αναλύει τις προκλήσεις, τις δυνατότητες και τις προοπτικές για το άμεσο μέλλον του τόπου μας.    
  • Αποφασίστηκε δωρεά 50 ευρώ από το Σύλλογο στην "Κιβωτό του Κόσμου" (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ) αντί στεφάνου, για τη μνήμη της Γαλάτειας Μεντή, συζύγου του αείμνηστου πρώην προέδρου Ανδρέα Μεντή. 
© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.