Το απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου 2019 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του πρ. Προέδρου του Συλλόγου μας Γιώργου Ν. Μεντή, με τίτλο ΙΣΑΡΑΙΪΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ. Τα γραφεία μας υποδέχτηκαν πολλούς συμπατριώτες μας, σε μία βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, βιώματα, εικόνες μίας άλλης εποχής, αλλά και πολλή συγκίνηση για τον ίδιο τον συγγραφέα και την οικογένειά του. Το σύγγραμμα , το οποίο αποτελεί την πρώτη συγγραφική προσπάθεια του Συλλόγου μας, έγινε ανάρπαστο!
 Η παρουσίαση του βιβλίου καθώς και πολλά σχόλια, έγιναν από τον συγγραφέα Ευθύμιο Ματσούκα, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο ύφος του πονήματος και ανέλυσε πολλά σημεία αυτού. Με τη δικιά του πλούσια συγγραφική εμπειρία, έδωσε το δικό του στίγμα σε ένα τόσο ιστορικό σύγγραμμα για τον τόπο μας.
 Ακολούθησε ο εκδότης της εφημερίδας «Νέα της Μεγαλόπολης», Κώστας Φίλανδρος, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην έκδοση του πονήματος και τόνισε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα της ιστορικής καταγραφής αλλά και της κληρονομιάς που αφήνει πίσω της αυτή η έκδοση.
Την ικανοποίησή του και τα συγχαρητήρια του στον συγγραφέα αλλά και στον Σύλλογο, εξέφρασε και ο πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου μας, Δημήτρης Σιώρης.
Τον λόγο ακολούθως πήρε, ο εμφανώς συγκινημένος, δημιουργός και τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς Γιώργος Μεντής.  Αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους παρευρισκόμενους αλλά και στον Σύλλογο μας, ανέπτυξε τις ιδιαίτερες πτυχές του βιβλίου του καθώς έκανε και πολλές αναδρομές στο παρελθόν, μεταφέροντας έτσι πολλές εικόνες από το βιβλίο του. Με πάνω από 30 χρόνια ενεργούς παρουσίας στο Σύλλογο Ισαραίων, η βραδιά αποτέλεσε την επιβράβευση των πολυετών κόπων του. Το πλούσιο οπτικό υλικό που συνόδευσε την ομιλία του Γιώργου Μεντή, μας ταξίδεψε πραγματικά στο χρόνο, αλλά και σε ένα Ίσαρη νοσταλγικό και αξέχαστο. Τα πολλά αυτόγραφα που υπέγραψε αλλά και η ανθοδέσμη που έλαβε από τα εγγόνια του αποτέλεσαν το καλύτερο κλείσιμο για μία σημαντική για αυτόν βραδιά.
Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε αναλάβει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Ασημακόπουλος και την οργάνωση αυτής όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ισαραίων.
Με τη παρουσία τους μας τίμησαν ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ζιόμπολας,ο Βουλευτής του Νομού μας Κώστας Βλάσης, ο πρ. Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Κατριβάνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρουσαίων Δημήτρης Παπαθανασίου, ο πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ηρακλής Αποστολόπουλος, ο Πολιτικός Μηχανικός Απόστολος Παρπαϊρης και η γνωστή καλλιτέχνιδα Πέπη Οικονομοπούλου.
Ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας ότι αντίτυπα από το βιβλίο του Γιώργου Μεντή βρίσκονται στη πλούσια βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας και είναι διαθέσιμα σε όλους.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ισαραίων εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την επιτυχή και άρτια οργάνωση της εκδήλωσης αυτής και δεσμεύεται για μελλοντικές ανάλογες δράσεις.
© 2017 by AID360 Limited Hong Kong. All rights reserved.